Mikrogrønnsaker i vinduskarmen

Selv om det er kaldt og surt ute, trenger du ikke vente til våren med å dyrke grønnsaker. Det er mye du kan dyrke innendørs om du har solrike vinduer eller et varmt bad. Det aller enkleste er mikrogrønnsaker.

Mikrogrønnsaker er noe midt i mellom spirer og planter. Man setter frø i grunn jord og spiser spiren som vokser opp etter bare noen dager. Det er en kjapp og enkel måte å dyrke grønnsaker på gjennom hele året – og visstnok skal de ørsmå babyplantene være mye sunnere enn den fullvoksne foreldreplanten.

vinterdyrking 1

Siden du spiser planten mens den er liten, trenger du mange frø for å dyrke mikrogrønnsaker. Mange frø som selges spesifikt til spiring (som dyrkes fram uten jord, kun med vann) er dyre. Heldigvis har du sannsynligvis en masse billige mikrogrønnsaksfrø stående i skapet allerede!

De fleste tørkede frø du har i skapet kan dyrkes opp som mikrogrønnsaker; tørkede erter, bønner, linser, solsikkefrø, korianderfrø, sennepsfrø og så videre. Min favoritt er tørkede, gule erter. Veldig billige (og holdbare) og enkle å dyrke.

Alt du trenger er litt jord, noen frø og en plassering i en solrik vinduskarm. Hvis du bruker store frø – som tørkede erter – vil jeg anbefale å legge frøene i vann et døgn før du sår dem. Ikke så dem for dypt – frøene trenger ikke mer jord over seg enn lengden på ett frø. Vann dem moderat, men sørg for at jorden aldri blir helt tørr. Har du et varmt bad, er dette et fint sted å plassere potta de første dagene. Spis spirene når de begynner å bli store (de er best når de er helt små, og blir grovere jo større de blir). Med erter tar det ikke mer en fire-fem dager, så har man spiseklare mikrogrønnsaker.

I.

vinterdyrking3

This entry was published on november 4, 2014 at 11:11. It’s filed under Uncategorized and tagged , , , , . Bokmerk permalenken. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: